Януковича запідозрили у створенні ОЗГ та теракті для “залякування населення”

Януковича запідозрили у створенні ОЗГ та теракті для “залякування населення”

У Державному бюро розслідувань України заявили, що інкримінують екс-президенту країни Віктору Януковичу створення організованої злочинної групи під час подій “євромайдану”.


“Слідчий державного бюро розслідувань за погодженням з прокурором офісу генерального прокурора сьогодні вранці, 5 листопада 2021 року, повідомив про підозру екс-президенту України як керівника організованої злочинної групи. За версією слідства, до складу групи входили колишні чиновники МВС, СБУ та збройних сил України. Усі вони підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень під час масових акцій протесту, що проходили у центрі Києва з 18 по 20 лютого 2014 року”, – йдеться у повідомленні бюро.

Зазначається, що Януковича та “інших учасників організованої групи” підозрюють у вчиненні терористичного акту “з метою залякування населення”, у заподіянні середньої та тяжкої шкоди здоров’ю учасникам протестних акцій, у умисних вбивствах, незаконному перешкоджанні проведенню мітингів тощо. Досудове розслідування триває, здійснюється збирання доказів, уклали у відомстві.

У листопаді 2013 року після заяви уряду України про зупинення переговорів про асоціацію з Євросоюзом, майдан Незалежності зайняли прихильники євроінтеграції. Пізніше головна київська площа стала епіцентром зіткнень силовиків та радикалів.

Відповідальність за смерть понад 100 осіб нова українська влада поклала на свого політичного опонента – президента Віктора Януковича, який обіймав посаду, і спецпідрозділ МВС “Беркут”.

Поділитись