ДБР подало в суд на колишнього “беркутівця”

ДБР подало в суд на колишнього “беркутівця”

ДБР направило до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника спецпідрозділу «Беркут». Про це повідмляє ДБР сьогодні, 10 серпня.

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, 7 серпня направили до суду обвинувальний акт відносно колишнього міліціонера батальйону міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

“Експрацівник батальйону міліції особливого призначення «Беркут», який наразі обіймає посаду в Головному управлінні Національної поліції у Дніпропетровській області, обвинувачується у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення (ст. 340, ч. 2 ст. 384 КК України). Слідством встановлено, що у січні 2014 року колишній міліціонер перешкоджав проведенню зборів та мітингів на вулиці Грушевського в місті Києві. Для штучного створення доказів вчинення громадянином злочину, пов’язаного з активною участю у масових заворушеннях, “беркутівець” під час допиту у якості свідка надав завідомо неправдиві показання про нібито вчинення потерпілим зазначених протиправних дій, що не відповідало дійсності”, – йдеться у повідобленні.

Зазначається, що крім цього, інший експравоохоронець, який за аналогічних обставин незаконно перешкоджав проведенню зборів і мітингів та надав завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення, наразі перебуває у розшуку.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись