У Києві спростували інформацію про прямі переговори з самопроголошеними Л/ДНР

У Києві спростували інформацію про прямі переговори з самопроголошеними Л/ДНР

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак на своїй сторінці у Facebook спростував інформацію німецького видання Deutsche Welle про те, що у середу в Парижі на зустрічі радників лідерів країн «нормандського формату» нібито відбудеться погодження дати прямих переговорів української влади з представниками так званих Донецької та Луганської народних республік.

За його словами, Київ має намір обговорити поновлення режиму тиші на Донбасі та гуманітарні питання.

Ми говоритимемо про відновлення режиму повного припинення вогню, який, на жаль, працює з великими порушеннями. Говоритимемо про гуманітарні питання, про відкриття пропускних пунктів та майбутню роботу «нормандського формату», — написав він.

Єрмак також нагадав, що затверджувати будь-які документи мають право лише лідери України, Німеччини, Франції та Росії, а зустрічі радників та міністрів мають виключно консультаційний характер.

Раніше Єрмак повідомив, що Києву не висувалась вимога про відкликання законопроекту про перехідний період на непідконтрольних територіях Донбасу як умову переговорів у «нормандському форматі». Цей спірний документ Кабмін України відкликав із Верховної Ради.

Поділитись