У ЄС захотіли негайно прийняти Україну до союзу

У ЄС захотіли негайно прийняти Україну до союзу

Президія Європарламенту закликала владу країн Європейського союзу надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до ЄС.

Про це заявив депутат Європарламенту від Румунії Зігфрід Мурешан, повідомляє ЗМІ із посиланням на його сторінки у соціальних мережах.

Зазначається, що президент Молдови Майя Санду 3 березня підписала заявку на вступ республіки до Європейського Союзу. Потім Єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Олівер Вархелі передав главам МЗС Молдови та Грузії опитувальники для початку відповідної процедури. Усіх опитувальників було передано представнику Євросоюзу 12 травня.

«Європейський парламент зажадав ухвалити рішення щодо заяв Молдови та України про статус держав-кандидатів», — повідомив Мурешан і додав, що засідання з цього питання пройде з 23 по 24 червня.

«Раніше ми не дуже переймалися вступом України до ЄС. Ситуація змінилася”.

Депутат зазначив, що іншим європейським інститутам слід продемонструвати свою підтримку Україні та Молдові, які висловили намір дотримуватись європейського шляху. Мурешан окремо звернувся до федерального уряду Німеччини із закликом зайняти чітку позицію щодо цього питання.

«Голови держав та урядів ЄС не повинні вагатися, коли йдеться про Україну», — наголосив він.

Поділитись