У Франції виявлено перше захворювання британським штамом коронавірусу

У Франції виявлено перше захворювання британським штамом коронавірусу

Перший випадок захворювання на новий штам коронавірусу, який раніше був виявлений у Великобританії, був зафіксований у Франції.

Про це повідомляє в суботу, 26 грудня, газета Parisien з посиланням на генерального директорат охорони здоров’я країни.

Відзначається, що захворювання було виявлено в місті Тур у француза, який раніше жив у Великій Британії. Зараження було виявлено через два дні після його повернення з Лондона, який відбувся 19 грудня. Захворювання протікає безсимптомно, пацієнт перебуває вдома на самоізоляції.

Органи охорони здоров’я вже приступили до відстеження контактів медичних працівників, які працювали з чоловіком, і виявлення контактували з ним осіб.

Новий мутований варіант коронавируса був виявлений в Великобританії 14 грудня. Він на 56% заразніший оригінального, що в майбутньому призведе до зростання числа пацієнтів у лікарнях, заявили вчені з Центру математичного моделювання інфекційних захворювань при Лондонській школі.

Через виявлення нового штаму COVID-19 авіасполучення з Великобританією призупинили більше 35 країн, в тому числі Нідерланди, Бельгія, Австрія, Італія, Ірландія, Ізраїль, Франція, Швеція, Швейцарія, Естонія, Португалія, Іспанія, Туреччина, Канада, Данія, Норвегія, Іран. Росія призупинила польоти до Сполученого Королівства 22 грудня.

У п’ятницю, 25 грудня, глава Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ханс Клюге повідомляв, що новий штам COVID-19 виявили в восьми країнах Європи.

Поділитись