У Нігерії виявили новий тип коронавіруса-мутанта

У Нігерії виявили новий тип коронавіруса-мутанта

Два нігерійця заразилися коронавірусів-мутантом, повідомляє Associated Press.

Вчені поки що не можуть оцінити ступінь його небезпеки, посилаючись на недостатню вивченість нового типу інфекції.
Про виявлення мутованого коронавируса повідомив глава Африканського центру з контролю і профілактиці захворювань (CDC) Джон Нкенгасонг. Новий варіант «ковіда» був виявлений у двох жителів штату Осун в Нігерії. Він має мутацію під кодом 501, наявність якої було виявлено по двом-трьом генетичним послідовностей. За словами експерта, вченим необхідно час, щоб ретельно вивчити коронавірус-мутант і докладніше його охарактеризувати.

У різних точках земної кулі в різний час виявляються нові типи коронавируса. Так, в середині жовтня у 8 жителів норвезького міста Тронхейм виявили зараження невідомим раніше видом інфекції. Про це заявила головний лікар муніципалітету Туве Ресстад.

Експерти зійшлися на думці, що заразитися новим типом коронавируса можна без тісного контакту з хворим.
В кінці серпня індонезійські вчені з’ясували, що майже половина всіх заражених коронавірусів людей в країні є носіями нового, що раніше не вивченого штаму інфекції. Фахівці-вірусологи назвали його «Мутація D614G». Видозміненим «ковідом», згідно з дослідженнями, виявилися заражені більше 40% пацієнтів. Зазначалося, що мутація сприяє більш швидкій передачі вірусу, однак точних даних, що вона провокує більш складне протікання хвороби, виявлено не було.
В’єтнамські вчені також виявляли коронавірус-мутант, переважно у гостей і жителів міста Дананг.

Передбачається, що новий вид інфекції в країну завезли нелегальні мігранти. Вірус характеризується більш високою швидкістю поширення, а також більш агресивним впливом на організм інфікованої людини. Влітку після виявлення нового штаму коронавируса влади В’єтнаму прийняли рішення призупинити авіасполучення з Дананг на 15 днів, щоб запобігти поширенню інфекції.

Поділитись