У Білорусі за рік затримали понад 11 тисяч нелегальних мігрантів

У Білорусі за рік затримали понад 11 тисяч нелегальних мігрантів

2021 року в Білорусі було затримано понад 11,5 тис. нелегальних мігрантів.

Про це повідомив 25 листопада державний секретар Ради безпеки республіки Олександр Вольфович.

«Лише за цей рік у нас затримано понад 11,5 тис. нелегальних мігрантів. Близько 5 тис. відправлено за межі країни та притягнуто до різних видів відповідальності. Тому ми протидіємо цьому», – наводить його слова агентство «БелТА».

Він також підкреслив, що те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні, не є провиною Білорусі, а республіка, навпаки, протидіє нелегальній міграції.

За словами Вольфовича, причини кризи криються у діях колективного Заходу у країнах Близького Сходу та Азії.

Раніше, 24 листопада, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала Польщу припинити колективну депортацію мігрантів та зупинити насильство щодо біженців. Крім цього, Варшава має скасувати надзвичайний стан та дозволити доступ гуманітарним організаціям та незалежним спостерігачам до прикордонної зони, зазначили у HRW.

22 листопада голова СК Білорусії Дмитро Гора повідомив про 132 постраждалих через застосування поляками спецзасобів мігрантів, серед яких є діти. У постраждалих зафіксовано опіки, ураження органів дихання та інші ушкодження.

Криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою та Латвією різко загострилася 8 листопада через зростання потоку мігрантів з Близького Сходу. З білоруського боку до польського кордону підійшли кілька тисяч людей, які мали намір потрапити до ЄС. Дехто намагався прорватися через огорожі, інші організовували табори та залишалися у прикордонній зоні.

Поділитись