Україна виділить додаткові кошти на посилення кордону через ситуацію з мігрантами

Україна виділить додаткові кошти на посилення кордону через ситуацію з мігрантами

Уряд України виділить близько 175 млн. гривень з бюджету для посилення держкордону через ситуацію з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Про це 24 листопада повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Розуміючи непросту ситуацію на білорусько-польському кордоні, ми продовжуємо посилювати наші кордони. Не можна виключати, що міграційний дестабілізаційний проект може бути розповсюджений на українсько-білоруський кордон. Маємо бути готовими до будь-якого сценарію, тому виділяємо 175 млн. гривень для посилення охоронних заходів українського кордону», — сказав він.

Раніше цього ж дня стало відомо, що Україна розпочала спецоперацію «Полісся» на кордоні з Білоруссю з метою не допустити міграційної кризи.

За словами першого заступника голови державної прикордонної служби Володимира Никифоренка, на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та ймовірність перенаправлення потоків мігрантів на Україну. У зв’язку з цим правоохоронні органи спільними зусиллями вже вживають заходів щодо нарощування системи охорони кордону на цій ділянці.

В охороні кордону для патрулювання та моніторингу будуть застосовуватись авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження. Крім того, в межах контрольованих прикордонних районів будуть виставлені пости на автомобільних дорогах, перевірятимуться автобусні та залізничні станції, проведено превентивні заходи у населених пунктах прикордоння.

12 листопада глава МВС України Денис Монастирський повідомив, що країна посилить кордон із Білоруссю підрозділами військовослужбовців та поліцейських. Він заявив, що на кордоні також працюватиме авіація МВС – 15 вертольотів. Також наголошувалося, що додаткові сили базуватимуться «на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів» із сусідньої Білорусі.

Поділитись