У США назвали головну причину, через яку Росія не нападе на Україну

У США назвали головну причину, через яку Росія не нападе на Україну

Звинувачення на адресу Росії у підготовці наступу на Україну з’являються із завидною періодичністю і мають голослівний характер.

Про це пише старший науковий співробітник Інституту Катона Тед Карпентер на порталі 19fortyfive.
Так, він зазначає, що повідомлення про експансіоністські плани Москви почали з’являтися ще після подій 2014 року, проте не мали підстави.

Він переконаний, що російський лідер має вагомі причини не окупувати свого сусіда тому, що це стало б “справжнім актом мазохізму” з огляду на рівень корупції в Україні та те, як у якому стані перебуває її економіка.

На думку оглядача, наразі Україна роздмухує побоювання лише для того, щоб заручиться підтримкою з боку США та НАТО, тому сприймати подібні заяви слід зі здоровим скептицизмом.

Проте західні країни найчастіше прислухаються до претензій Києва, що викликає жаль у автора статті.
“Останні повідомлення про вторгнення Росії, що насувається, здаються галасом <…> проте американські лідери, схоже, вважають цю інформацію достовірною і передають іншим членам НАТО”, — зазначив експерт.

Якщо криза, що роздмухується Україною, набуде масштабного характеру і спровокує війну між Росією і Північноатлантичним альянсом, то Київ і Вашингтон зможуть покласти провину за наступні жертви тільки на себе і свою короткозорість, підсумував Карпентер.

Раніше керівник головного управління розвідки міноборони України Кирило Буданов звинуватив Росію у підготовці до нападу на свою країну. За даними агентства Блумберг, розвідка США вважає, що Москва нібито планує вторгнення з трьох напрямків – з території Криму, з материкового кордону та через Білорусь.

У Кремлі зазначили, що заяви про “російську агресію”, що звучать на Заході, в Україні змушують задуматися про штучне нагнітання істерики.

Поділитись