У Білому домі допустили неможливість повернення Україною втрачених територій

У Білому домі допустили неможливість повернення Україною втрачених територій

Україна нездатна повернути втрачені під час війни території, вважають представники адміністрації США.

Про це пише CNN.

Як повідомляє видання, зараз радники президента США Джо Байдена обговорюють можливість визнання Україною територіальних поступок для якнайшвидшого завершення бойових дій. Тим не менш, Америка не збирається тиснути на Україну в ухваленні рішень з цього питання, підкреслив автор статті.

Один із працівників конгресу США переконаний, що Україна неминуче втратить частину територій, тоді як можливість повернення втрачених земель «у значній частині, якщо не повністю залежить від того, скільки допомоги» вирішить відправити Вашингтон для допомоги Києву.

Раніше, 23 червня, Пентагон повідомив, що в рамках нового пакету військової допомоги від американської сторони на Україну відправлять чотири реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), 18 патрульних катерів, 36 тис. артилерійських снарядів, 1, 2 тис. гранатометів та 2 тис. кулеметів. Також на допомогу Києву відправлять «запчастини та інше обладнання».

При цьому, як уточнив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, сума чергової допомоги Києву становитиме $450 млн, тоді як, за його даними, з початку проведення спеціальної військової операції Росії сума допомоги українській стороні склала близько $6,1 млрд.

Поділитись