У 2022 році Росія продавала нафту “набагато дорожче” граничної ціни, – Bloomberg

У 2022 році Росія продавала нафту “набагато дорожче” граничної ціни, – Bloomberg

У грудні минулого року Росія продавала нафту закордонним покупцям за набагато вищою вартістю, ніж це було передбачено в механізмі «стелі» цін у $60 за барель, встановлений західними країнами.

Середня експортна ціна російського бареля нафти за останній місяць 2022 року склала $74, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на результати спільного дослідження аналітиків з Інституту міжнародних фінансів, Колумбійського та Каліфорнійського університетів.

Дані отримані під час моніторингу митних рахунків за чотири тижні після встановлення обмеження на продаж нафти покупцям у всьому світі, яке набуло чинності 5 грудня 2022 року, а також із усіх портів та трубопроводів. Граничну ціну за постачання сировини з Росії встановили країни G7, Євросоюзу (ЄС) та Австралія, уточнюється у статті.

«Російська нафта в середньому коштувала близько 74 доларів за барель протягом чотирьох тижнів, що послідували за ціновим обмеженням. Це приблизно на чверть вище за поріг — 60 доларів за барель, який країни «Великої сімки (G7)» встановили з 5 грудня 2022 року», — йдеться у матеріалі.

Поділитись