Exxon і Sell почали відмовлятися від пов’язаних з Росією танкерів

Exxon і Sell почали відмовлятися від пов’язаних з Росією танкерів

Найбільші американські енергетичні компанії Exxon Mobil і Sell стали відмовлятися від найму танкерів, які раніше перевозили російську нафту, пише Bloomberg.

Exxon і Sell почали відмовлятися від танкерів, пов’язаних з Росією.

Exxon з 5 грудня почала вимагати від судновласників гарантії, що на танкерах, які здаються в оренду компанії, не перевозилася російська нафта або інші вантажі з країни. Невиконання цієї вимоги дозволить Exxon припинити дію контракту. Від пов’язаних із Росією танкерів відмовилася і Shell.

Компанія віддає перевагу судам, які не перевозили російську нафту в останніх трьох рейсах. Санкції спровокували появу так званого темного флоту танкерів, які, як очікується, служитимуть інтересам Росії, зазначає видання.

Експорт нафти з Росії за два з половиною тижні грудня знизився більш ніж на 10 відсотків порівняно з минулим місяцем на тлі ембарго ЄС та стелі нафтових цін.

З 5 грудня в ЄС почало діяти ембарго на ввезення сирої російської нафти морем. Того ж дня в Австралії, країнах ЄС та «Великої сімки» запрацювало правило про граничну ціну закупівлі нафти російського походження, яка постачається до третіх країн морем. Її встановили на рівні 60 доларів за барель.

Поділитись