У 2014 році Нацгвардія закупила браковані БТРи

У 2014 році Нацгвардія закупила браковані БТРи

У 2014 році браковані українські бронетранспортери БТР-4Е, які мали бути доставлені в Ірак у рамках дії контракту на постачання військової техніки, продали військовій частині 3005 Національної гвардії.

Як пише “Українська правда”, шість років тому Україна провалила відповідний контракт на півмільярда доларів – Ірак відмовився приймати частину техніки через тріщини у броні та деформації. За виконання угоди відповідали державний концерн “Укрспецекспорт” та його дочірня компанія “Прогрес”.  Як передає ua1.com.ua, нещодавно ГПУ оголосила підозру колишнім керівникам концерну та екс-міністру оборони Дмитру Саламатіну, які, за офіційними даними, нанесли збитки державі на 46 млн доларів.

“На початку 2014 року розпочалася війна. І державні ділки після зриву контракту з Іраком згадали, що понесені збитки можна відшкодувати за бюджетні гроші. У квітні 2014 року Міністерство внутрішніх справ погодило військовій частині 3005 Нацгвардії закупівлю БТР-4Е за 368 млн гривень. Це була та сама горе-партія БТРів для Іраку”, – говориться в публікації.

Зазначається, що міністром внутрішніх справ на той момент був Арсен Аваков.

Однією з основних умов даного контракту було те, що продукція мала бути абсолютна нова. Але проведена ревізія Державної фінінспекції виявила, що закуплені БТРи були виготовлені за два-три роки до підписаного контракту.

Поділитись