У 170 країнах впадуть доходи населення після пандемії SARS-CoV-2

У 170 країнах впадуть доходи населення після пандемії SARS-CoV-2

Міжнародний валютний фонд погіршив свій прогноз по доходах на душу населення: в 170 країнах очікується зниження, тоді як раніше передбачалося зростання в 160 країнах.

«Зараз ми прогнозуємо, що понад 170 країн будуть відчувати негативне зростання доходів на душу населення в цьому році», – наводить заяву глави МВФ Крісталіни Георгієвої прес-служба фонду.

За даними МВФ, серйозно посилився відтік капіталу з ринків, що розвиваються. «За останні два місяці відтік капіталу з ринків, що розвиваються склав близько 100 мільярдів доларів, що більш ніж в три рази перевищує відтік за той же період в рік світової фінансової кризи (2008 рік)», – йдеться в повідомленні.

Фонд працює над тим, щоб збільшити свої фінансові можливості з поточних 1 трильйона доларів до 1,4 трильйона доларів, щоб мати можливість допомагати країнам, які відчувають гостру потребу у фінансуванні, зазначила Георгієва.

Вона констатувала, що пандемія призведе до гіршого спаду з часів Великої депресії 1930-х років, а в 2021 році можна чекати лише часткового відновленням світової економіки.

Поділитись