Туреччина купує українське вугілля через російські компанії

Туреччина купує українське вугілля через російські компанії

Згідно з даними російської митниці, у поточному році до Туреччини, яка є членом НАТО, було експортовано вугілля, видобуте на тимчасово окупованих рф територіях України.

Про це повідомляє Reuters.

За даними, у період із лютого по липень 2023 року до Туреччини прибуло близько 160 400 тонн вугілля з анексованих східноукраїнських регіонів Донецької та Луганської областей. Три виробники, зазначені в митних даних, підтвердили агентству Reuters, що протягом цього періоду вони постачали вугілля з двох регіонів до Туреччини.

Видання наголошує, що на відміну від США та Євросоюзу, Туреччина не обмежувала торгівлю з Росією чи територіями України, контрольованими Москвою. При цьому Вашингтон застеріг компанії, щоб вони не допомагали Росії вести війну проти України чи обходити санкції.

З того часу, як Москва розпочала вторгнення у лютому 2022 року, Туреччина – член НАТО, який підтримує зусилля Києва щодо відсічі Росії – неодноразово заявляла, що визнає територіальну цілісність України. Крім того, Анкара відіграла ключову роль у посередництві угоди між воюючими країнами, яка дозволяла експорт українського зерна через Чорне море, йдеться у матеріалі.

Міністерство торгівлі та митне управління Туреччини не відповіли на запити про коментарі щодо постачання.

Поділитись