Туреччина повідомила про заражених COVID-19 росіян на курортах Анталії

Туреччина повідомила про заражених COVID-19 росіян на курортах Анталії

Більш 336 тисяч російських туристів прибули в турецьку провінцію Анталья після відновлення перерваного через пандемію авіасполучення з РФ, у восьми росіян був діагностований COVID-19.

Про це заявив губернатор провінції Ерсін Язиджі.

“Після відновлення авіарейсів з РФ 10 серпня в нашу провінцію прибуло 336 409 росіян. За перші вісім місяців загальна кількість російських гостей, які прибули до Анталії, склало 483 790. У російських туристів до сих пір було виявлено вісім випадків коронавируса, які зажадали лікування і подальшого спостереження”, – сказав співрозмовник агентства.

У разі, якщо у туристів є скарги на характерні симптоми коронавируса (кашель, лихоманка, утруднене дихання), їм слід піти від інших гостей, надіти медичну маску і звернутися до лікарів, зазначив губернатор.

“Лікар, до якого звертається хворий, інформує про це відділ інфекційних захворювань департаменту охорони здоров’я провінції, який визначає контакти хворого і починає необхідні процедури моніторингу. При позитивному тесті на COVID-19 пацієнт переводиться в лікарню”, – сказав Язиджі.

Він додав, що готельний номер, де проживав заражений, провітрюється протягом 24 годин, після чого ретельно обробляється дезінфекційними засобами. Після цих процедур в кімнату заселяють нових клієнтів.

Поділитись