Трамп вимагає відмінити Конституцію США

Трамп вимагає відмінити Конституцію США

Колишній глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що масштабні підтасовки на минулих президентських виборах у Штатах, завдяки яким до влади прийшли демократи, дають змогу скасувати всі правила, що дозволили цьому статися.

– Масове шахрайство такого типу та масштабу дозволяє скасувати всі правила, положення та статті, навіть ті, що містяться в Конституції. Наші великі засновники не захотіли б і не потурали б фальшивим і шахрайським виборам, – написав Трамп на своїй сторінці в соцмережі Truth Social.

Ця заява спричинила різку критику на адресу екс-президента не лише з боку демократів, які стверджують, що вибори нинішній лідер Америки Джо Байден виграв чесно, а й деяких представників Республіканської партії.

Його розкритикували представники Демократичної та Республіканської партій у Конгресі, повідомляє The Independent.

«Він закликає покласти край конституційній демократії Америки. <…> Він вийшов з-під контролю і становить небезпеку для нашої демократії», — заявив демократ, лідер більшості в Сенаті Чак Чак Шумер.

Республіканці також відреагували на заклик політика. Конгресмен Майк Тернер заявив, що політичний процес має йти вперед, перш ніж будь-хто стане лідером або кандидатом від партії. На його думку, населення візьме до уваги подібну заяву, коли оцінюватиме кандидата.

У 2020 році Трамп поступився Байдену на президентських виборах у США. Тоді Байден встановив рекорд, отримавши понад 81 мільйон голосів, при цьому республіканець не визнав результати президентських виборів. Згодом Трамп неодноразово закликав провести нові вибори.

Поділитись