Трамп витратив рекордну суму на інтернет-рекламу

Трамп витратив рекордну суму на інтернет-рекламу

Президент США Дональд Трамп витратив рекордну суму на інтернет-рекламу для своєї передвиборної кампанії. Про це свідчать дані Google Transparency Report.

Йдеться про суму в 64,7 мільйонів доларів. З них 37,2 мільйона витратив комітет «Зробимо Америку великої знову», а 27,4 мільйона – передвиборний штаб «Дональда Трампа в президенти». Організації кандидата від Демократичної партії Джо Байдена витратили на інтернет-рекламу менше майже в два рази – вона обійшлася їм в 32,58 мільйонів доларів.

Витрати Трампа перевищили попередній рекорд, який поставив екс-мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг. У 2020 році той витратив 62,2 мільйона доларів на передвиборну кампанію.

22 липня стало відомо, що передвиборний штаб Трампа використовував фото нападу на поліцейського в Києві для своєї реклами, яка була розміщена в Facebook. Незабаром користувачі помітили українську символіку, і штаб видалив фото зі сторінки. Проте на той момент реклама вже розійшлася в мережі.

Вибори президента США намічені на 3 листопада. Від Республіканської партії обиратиметься діючий президент Дональд Трамп, а демократи підтримають колишнього віце-президента Джо Байдена.

Поділитись