Трамп розглядав можливість нанесення ракетних ударів по нарколабораторіям у Мексиці

Трамп розглядав можливість нанесення ракетних ударів по нарколабораторіям у Мексиці

Колишній президент США Дональд Трамп розглядав можливість нанесення ракетних ударів по нарколабораторіям і наркокартелям у Мексиці.

Про це у своїх мемуарах, уривки з яких опублікувала газета The New York Times, розповів екс-глава Пентагону Марк Еспер.

За словами Еспера, колишній американський лідер був дуже незадоволений наркотрафіком через південний кордон і говорив про те, що влада Мексики не тримає під контролем свою країну.

Під час однієї з розмов Дональд Трамп висловив пропозицію вдарити по сусідній країні ракетами, згадує колишній глава Пентагону.

Ми могли б просто запустити кілька ракет Patriot і непомітно знищити лабораторії. Ніхто не дізнається, що це були ми», – наводить Еспер слова Трампа.

При цьому колишній глава оборонного відомства наголосив, що подумав би, що це жарт, якби не дивився на той час на президента.

Дональд Трамп постійно виступає з критикою на адресу нинішньої адміністрації США та особливо президента Джо Байдена, якому він програв на виборах у 2020 році.

Після того, як представники руху «Талібан» захопили владу в Афганістані, Трамп звинуватив Байдена у некомпетентності та назвав виведення американських військ з Афганістану капітуляцією.

Поділитись