Той, хто стріляв в Абе, спочатку планував напад на лідера релігійної групи

Той, хто стріляв в Абе, спочатку планував напад на лідера релігійної групи

Чоловік, який стріляв у колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе, спочатку планував вчинити напад на лідера певної релігійної групи, повідомляє агентство Кіодо з посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням.


Назва цієї групи та ім’я її лідера не повідомляються. Раніше телеканал NHK повідомив, що заарештований за звинуваченням у вбивстві колишнього прем’єра Японії Сіндзо Абе 41-річний Тецуя Ямагамі заявив, що таким чином хотів виступити проти якогось угрупування, до якого нібито належав загиблий політик. Про яке саме угруповання йдеться, не уточнювалося.
Напад на Сіндзо Абе вчинено в п’ятницю, 8 липня, в японському місті Нара під час його вуличного виступу. Нападник – 41-річний Тецуя Ямагамі – зробив два постріли, перебуваючи за спиною політика, з відстані близько 10 метрів. Після другого пострілу Абе впав. У ході нападу він отримав кілька вогнепальних поранень, що викликало велику кровотечу.

Абе помер у лікарні. Медики назвали можливу причину смерті політика втрату крові. Йому було 67 років. Нападника було затримано на місці події. Під час затримання опору він не чинив. Японські ЗМІ повідомляють, що Ямагамі протягом трьох років до 2005 року служив у морських силах самооборони країни, чим він зараз займається невідомо.

Під час допиту чоловік зізнався у скоєному. Свій вчинок Ямагамі пояснив протестом проти якоїсь “групи”, з якою нібито був пов’язаний Абе і яка нібито стала причиною тяжкого фінансового стану в сім’ї Ямагамі.

Поділитись