The Guardian повідомила про кандидатів Трасс на ключові міністерські посади

The Guardian повідомила про кандидатів Трасс на ключові міністерські посади

Обраний прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс фактично визначилась із кандидатами на ключові посади міністрів у своєму уряді.

Про це пише британська газета The Guardian. Як повідомляється в публікації, як глава МЗС Трасс бачить Джеймса Клеверлі, який обіймав у кабінеті міністрів попереднього прем’єра Бориса Джонсона посаду державного міністра у справах Європи та Північної Америки.

Міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії за Джонсона — Квасі Квартенг, за оцінкою видання, обійме посаду канцлера казначейства.

Генпрокурор Суелла Браверман, як очікується, може очолити міністерство внутрішніх справ. А глава оборонного відомства Бен Уоллес, ймовірно, збереже свою посаду, додає The Guardian.

Як уточнює видання, колишній глава міністерства фінансів та головний суперник Трас у прем’єрських перегонах Ріші Сунак місце в кабміні не отримає, що є порушенням традиції, згідно з якою претендентам на лідерство пропонувалися посади у новому уряді.

5 вересня стало відомо, що 47-річна Ліз Трасс перемогла у боротьбі за пост прем’єра країни та лідера правлячої Консервативної партії. За її кандидатуру віддали голоси 81326 рядових членів Консервативної партії (57%). Її опонент, 42-річний колишній міністр фінансів Ріші Сунак, отримав 60 399 голосів (43%).

Поділитись