Британські підводні безпілотники захищатимуть Україну у Чорному морі

Британські підводні безпілотники захищатимуть Україну у Чорному морі

Шість підводних безпілотників, які передаються Великобританією для України, можуть виявитися зброєю.

На тлі того, як Великобританія оголосила про те, що надасть на озброєння України спеціальні підводні безпілотники, які можуть бути використані для розмінування, з’явилися серйозні побоювання окупантів щодо того, що підводні безпілотні апарати можуть застосовуватися і для проведення розвідки біля узбережжя Криму, а також використовуватись у як озброєння.

На даний момент найбільше занепокоєння викликає той факт, яку граничну дальність і глибину занурення мають дрони, що передаються Україні, оскільки, якщо дальність автономного плавання підводних дронів досягає декількох сотень кілометрів, а таке цілком можливо, то подібні підводні апарати будуть вже досить серйозною небезпекою для рашистів.

Фахівці зазначають, що для того, щоб розмінувати власні територіальні води, Україна може обійтися і без підводних безпілотних апаратів. Тим не менш, враховуючи, що такі дрони оснащуються камерою та спеціальними засобами виявлення підводних об’єктів, вони вже можуть застосовуватися для розвідки, однак якщо такі підводні апарати можуть нести корисне навантаження, існує серйозна загроза того, що ЗСУ можуть використовувати їх як зброю.

Поділитись