Тернопільські депутати просять парламент визнати день народження Бандери державним святом

Тернопільські депутати просять парламент визнати день народження Бандери державним святом

Степан Бандера – Герой України, Провідник української нації! Під час другого пленарного засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали, подане з моєї ініціативи, звернення до Верховної Ради України щодо вшанування на загальнодержавному рівні пам’яті визначного борця за Українську державу, Провідника ОУН Степана Бандери, визначивши 1 січня (день його народження) в Україні державним святом.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

На його думку, «в історії України є багато визначних постатей, які поклали своє життя на вівтар служіння українському народові, присвятили себе боротьбі за встановлення Української державності. Однією з найяскравіших особистостей у XX столітті постав Степан Бандера – ідеолог боротьби за незалежність Української держави, символ національно-визвольного руху, Провідник Організації українських націоналістів».

«Він відстоював гідність, самобутність української нації, її право на державність у протистоянні зазіханням на її територію з боку агресивних сусідніх держав. Це був трагічний час, коли українці виборювали соборність, маючи тільки віру і примарні шанси на перемогу. Саме приклад патріотичного духу Степана Бандери в боротьбі за волю України і сьогодні залишається невід’ємною складовою у формуванні національної гідності кожного українця. Маючи за взірець, життя та діяльність Степана Бандери і його соратників сучасні покоління українців продовжують формуватися як покоління незламних борців за Соборну і незалежну Українську державу. Із самого початку повномасштабної агресії імперської російської федерації саме Степан Бандера став символом незламності і героїчного спротиву українців у війні зі знавіснілими загарбниками, його ідеї борця за відбудову самостійної Соборної Української держави надихають українців на жертовну звитягу на полях кривавої битви. Тож будьмо гідними нащадками Великого Українця, Героя, Провідника і свято бережімо пам’ять про його чин! Слава Україні!», – наголосив Головко.

Поділитись