Таліби заарештували ватажка осередку Ісламською держави в Афганістані

Таліби заарештували ватажка осередку Ісламською держави в Афганістані

Місцеві представники руху «Талібан» в афганській провінції Дайкунді заявили, що вони заарештували одну людину за співпрацю з силами США, а іншу – за керівництво осередком ІДІЛ.

Про це повідомляє газета “8 Собх”.

Убайдулла Файзані, директор розвідки талібів у провінції Дайкунді, сказав, що ця людина очолювала бойовики ІДІЛ у повіті Аджрістан. Проте затриманий заперечує ці звинувачення.

Розвідка талібів у провінції також заарештувала ще одну людину за підозрою у співпраці з американськими силами. Затриманий стверджує, що у 2011 році працював охоронцем у американців і нині не підтримує з ними жодних контактів.

Убайдулла Файзані, який також є головою комісії з чищення лав руху «Талібан» у Дайкунді, сказав, що ще одна людина була заарештована за підозрою у шахрайстві в паспортному столі, а інша директор податкової служби муніципалітету міста Нілі, – за підозрою у незаконному збиранні грошей у торговців.

Файзані каже, що низка інших чиновників, які вчинили правопорушення, деякі з яких є членами руху «Талібану», незабаром буде заарештовано.

Людина, затримана за шахрайство з паспортами, вже визнала свою провину. Директор податкової служби муніципалітету Нілі також визнав себе винним у незаконному збиранні грошей із торговців.

Поділитись