Ситуація на кордоні між Вірменією та Азербайджаном залишається напруженою

Ситуація на кордоні між Вірменією та Азербайджаном залишається напруженою

Азербайджанська армія розмістила війська на автодорозі Горіс-Степанакерт.

Згідно з останньою інформацією, ЗС Азербайджану розгорнули збройний підрозділ на початковій ділянці дороги Горіс-Степанакерт, що проходить через Лачинський коридор неподалік кордону з Вірменією. Це призвело до остаточного блокування руху цією дорогою, яка нині використовується лише миротворцями та автомобілями Червоного Хреста.

Нова дорога Горіс-Степанакерт, яку будує Вірменія для заміни старого маршруту, вже майже готова і незабаром буде здана в експлуатацію. Однак Азербайджан, порушивши домовленості, перекрив існуючу дорогу до того, як нова була відкрита.

Це спричиняє труднощі для руху миротворців та автомобілів Червоного Хреста новою дорогою. Незважаючи на це, ґрунтові ділянки ще не заблоковані. У той же час дорога, що з’єднує Вірменію з Арцахом, уже перекрита протестувальниками Алієва в районі Шуші.

Ситуація на кордоні між Вірменією та Азербайджаном залишається напруженою, і це розгортання озброєного підрозділу лише посилює ситуацію. Слід зазначити, що це не перший випадок порушення домовленостей між країнами, і міжнародне співтовариство продовжує закликати до мирних переговорів та вирішення конфлікту.

Поділитись