Територія Азербайджану була атакована з боку Республіки Арцах не менше 19 разів

Територія Азербайджану була атакована з боку Республіки Арцах не менше 19 разів

У Баку заявили про нічний напад Республіки Арцах на Азербайджан.

Міністерство оборони Республіки Азербайджан заявило про те, що з вечора 13 березня до ранку 14 березня територія країни зазнала щонайменше 19 нападів з боку незаконних збройних формувань самопроголошеної Республіки Арцах. Зважаючи на все, у відповідь на напад було відкрито вогонь по території цієї невизнаної держави, оскільки Азербайджан заявляє про «вжиття відповідних заходів».

«З вечора 13 березня до ранку 14 березня позиції Азербайджанської Армії з перервами зазнавали обстрілу 19 разів. Підрозділи збройних сил Вірменії з позицій у напрямку населених пунктів Істісу, а також Йухари Шорджа, Гараїман, Гюнешлі Басаркечярського району та Гарашен Гориського району обстріляли з різнокаліберної стрілецької зброї позиції Азербайджанської Армії в напрямку населених пунктів Істису, та Тезекенд Дашкесанського району. Підрозділами Азербайджанської Армії було вжито адекватних заходів у відповідь», – повідомляє Міністерство оборони Азербайджану.

Російська сторона поки що не прокоментувала інформацію про перестрілку між Республікою Арцах та Азербайджаном, проте ситуація в регіоні досить швидко розжарюється, і, за оцінками фахівців, тут можливе виникнення нового збройного конфлікту, що, з великою ймовірністю, дозволить Азербайджану захопити контроль над Карабахом.

Поділитись