Світовий банк: Азії загрожують три великі економічні потрясіння

Світовий банк: Азії загрожують три великі економічні потрясіння

Світовий банк заявив, що країнам Азії, можливо, доведеться зіткнутися із трьома великими економічними потрясіннями цього року — подіями в Україні, різким спадом у Китаї та підвищенням ставок Федеральною резервною системою США, пише CNN.

Банк розвитку знизив свій прогноз зростання на 2022 рік для Східної Азії та Тихоокеанського регіону (EAP) до 5% з 5,4% і попередив, що зростання може впасти до 4%, якщо умови ще більше погіршаться, внаслідок чого ще 6 мільйонів людей опиняться у пастці бідності.

Він також знизив прогноз зростання Китаю, оцінивши, що друга за величиною економіка світу цього року зросте лише на 5%, що різко нижче за торішні 8,1%. Це також нижче за офіційний цільовий показник Китаю, що становить близько 5,5%.

«У той час як регіон Східної Азії пережив періодичні шторми Covid-19, над економічним горизонтом згустилися три хмари, що означатиме нижче економічне зростання і вищий рівень бідності», — йдеться в останньому звіті Світового банку регіону. Світовий банк заявив, що вищі ставки в США, ймовірно, спровокують відтік капіталу з країн, що розвиваються, і вплинуть на їхні валюти, що викличе «передчасне» посилення фінансового стану і завдасть збитків.

Поділитись