Суховантажі із зерном виходять із портів України

Суховантажі із зерном виходять із портів України

З українських портів у неділю вийшли 8 суховантажів із пшеницею, кукурудзою та іншою продукцією АПК, повідомляє Спільний координаційний центр (СКЦ).

“Вісім суден вийшли з українських портів, вони перевозять загалом 250 968 тонн зерна та іншого продовольства в рамках чорноморської зернової ініціативи”, – йдеться у повідомленні СКЦ.

Судно Stavros доставить 55,3 тисяч тонн пшениці в Ємен, суховантаж Cebihan – 54,2 тисяч тонн пшениці в Оман, судно Rising Falcon – 26,2 тисяч тонн пшениці до Італії, суховантаж Ssi Erdogan Bey – 34,2 тисяч тонн ріпаку – в Німеччину. Крім цього, до Іспанії вирушило суховантажне судно Belforest з 33 тисячами тонн кукурудзи і 22 тисячами тонн ячменю, а також Lady Sema з 8,6 тисячами тонн соняшникового насіння.

Судно Ps Pelican вирушило до Китаю, воно перевозить 37 тисяч тонн соняшникової олії, суховантажне судно Besiktas Iceland доставить до Нідерландів 6,6 тисячі тонн соняшникової олії.

Крім того, зазначається, що в українські порти прямують п’ять суден, які 13 листопада пройшли морським гуманітарним коридором. 61 суховантаж чекає дозволу на захід до портів України, а також десять завантажених суден готуються до огляду в турецьких територіальних водах.

Поділитись