Суд Невади відхилив позов про визнання перемоги Трампа на виборах в цьому штаті

Суд Невади відхилив позов про визнання перемоги Трампа на виборах в цьому штаті

Окружний суд Невади (6 голосів вибірників) відхилив позов Республіканської партії, яка вимагала визнати перемогу чинного президента США Дональда Трампа за підсумками голосування в цьому штаті на виборах глави держави.

Про це повідомила телекомпанія CNN з посиланням на постанову судді Джеймса Расселла. Він вважав, що позивачам не вдалося довести обґрунтованість будь-яких звинувачень на адресу виборчого штабу демократа Джозефа Байдена. Республіканці ставили демократу в провину в тому числі підкуп виборців.

Прес-секретар Білого дому Кейлі Макінені 30 квітня в ефірі телеканалу Fox News повідомила, що штаб Трампа представить на цьому тижні свідоцтва порушень при голосуванні в Неваді. За словами Макінені, показання свідків передбачуваних порушень планувалося заслухати в середу і четвер.

Раніше колишня законодавець з числа республіканців Шерон Енгл за підтримки консервативної організації The Election Integrity Project подавала в Неваді позов з метою призупинити підрахунок голосів на виборах президента США на тлі мали місце, на думку позивачів, порушень при голосуванні. Суд відмовився задовольнити цю вимогу. Минулого тижня Верховний суд Невади за погодженням з офісом віце-губернатора штату, республіканки Барбари Сегавске затвердив перемогу в цьому штаті Байдена.

Вибори в США пройшли 3 листопада. Згідно з оцінками провідних американських ЗМІ, Байден заручився підтримкою понад 270 членів колегії вибірників, голоси яких необхідні йому для перемоги над республіканцем Дональдом Трампом. Проте чинний глава держави не визнає поразку і заявляє про намір звертатися в суди з вимогою про перерахунок голосів, оскільки, на його думку, на виборах мали місце численні порушення з боку демократів. Поки зусилля юристів Трампа в судах, по суті, успіхом не увінчалися.

Поділитись