Конгрес США погодив антитурецькі санкції через придбання Анкарою С-400

Конгрес США погодив антитурецькі санкції через придбання Анкарою С-400

Конгрес США погодив антитурецькі санкції через придбання Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів «С-400».

У комплексі обмежень, схвалених конгресменами, також є заходи, спрямовані проти газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Антитурецькі санкції зачіпають конкретних чиновників, які ухвалювали рішення і брали участь в закуп російських «зеніток». Обмеження прописані в проекті військового бюджету на 2021 рік. У ньому також містяться антиросійські санкції, що зачіпають поточний будівництво газопроводу «Північний потік-2». Йдеться про заборону страховим та сертифікаційних компаніям брати участь у реалізації масштабного проекту.

Анонсовані санкції вже відлякали від співпраці з росіянами норвезьку сертифікують компанію Det Norske Veritas – Germanischer Lloyd (DNV GL). У разі відмови організацій страхувати російські судна виникне ймовірність того, що кораблі не зможуть зайти ні в один європейський порт без відповідної «страховки». Також санкції стосуються компаній, які займаються модернізацією судів, що беруть участь в будівництві. Наприклад, в документі вказані організації, що займаються установкою зварювального устаткування.

Схвалення списку санкцій Конгресом США передостання стадія перед їх вступом в силу. Остаточне рішення повинен прийняти президент країни. Партнер консалтингової компанії RusEnergy Михайло Кутіхін відзначав, що раніше Дональд Трамп на посаді глави держави гальмував запровадження антиросійських санкцій. Джо Байден на посаді керівника країни на конфронтацію з конгресменами не піде і швидше за все прийме позитивне рішення, резюмував експерт.

Поділитись