Стало відомо, чому ворог так зачепився за Авдіївку

Стало відомо, чому ворог так зачепився за Авдіївку

Окупанти проводять штурми на Авдіївському напрямку неподалік залізниці. Проте це полотно не має стратегічного сенсу. В чому причина?

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у своєму коментарі для 24 каналу зауважив, що цю залізницю неможливо використовувати як логістичний шлях.

«Це певні висоти, за які вони просто намагаються триматися, намагаються їх захопити, вибити наші позиції. Розуміємо, що це один з основних шляхів – саме через Бердичі на Авдіївку», – сказав Барабаш.

Військоий експерт Петро Черник також вважає, що російські війська активізувалися в районі Авдіївки, бо хочуть показати бодай якісь «перемоги».

«Уся річ у Бахмуті, адже ситауція там наближається до оперативного оточення», – каже експерт.

«Вони не можуть його (Бахмут) програти в жодному разі, він політичний. Вони намагаються робити все можливе, щоб цього не сталося. Саме так треба дивитися на їхні наступальні дії як на Куп’янсько-Лиманському напрямку, так і на Авдіївському», – пояснив він.

За оцінками Черника, росіянам важливо дочекатися поганої погоди і тоді ситуація на фронті може стихнути. А це потрібно президенту РФ Володимиру Путіну перед виборами навесні 2024 року.

Нагадаємо, станом на 23 жовтня в Авдіївці все ще залишається 1601 особа цивільних, які бояться виїзджати.

Поділитись