США заплатять Придністров’ю мільйони за просування своєї культури

США заплатять Придністров’ю мільйони за просування своєї культури

Посольство США в Молдавії вирішило виділити грант на програми, що передбачають просування американської культури у Придністров’ї.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на опис гранту. Програми будуть спрямовані на зміцнення зв’язків між країнами та розширення співробітництва, до них будуть включені «елементи американської культури або взаємодія з американськими експертами, організаціями чи установами».

Насамперед програми будуть орієнтовані на мешканців автономного регіону Гагаузія та Придністров’я, а також на населення за межами великих міст.

“[Програми] можуть, крім іншого, включати використання театру або мистецтва для висвітлення соціальних наслідків економічних проблем, ілюстрації того, як освіта може сприяти ефективному управлінню, або уроки письменницької майстерності, щоб допомогти відшукати людей зі свіжими та незалежними поглядами”, – підкреслюється в документ.

На грант зможуть претендувати проекти, спрямовані на поглиблення розуміння молдаванами американської культури та цінностей.

За даними ЗМІ, на кожен проект у рамках гранту планують виділити від п’яти до $50 тисяч (до понад 3,7 мільйона рублів).

У лютому минулого року повідомлялося про плани США виділити 1,5 мільйона доларів на розвиток молдовських ЗМІ. До одного мільйона доларів планувалося направити на проект з підтримки незалежної журналістики в країні.

Поділитись