США відмовилися надавати Україні важкі танки: названа причина

США відмовилися надавати Україні важкі танки: названа причина

США радять Україні «зачекати з контрнаступом».

Про це пише Reuters.

Принаймні, доки не будуть отримані останні постачання американської зброї і не буде проведено підготовку військовослужбовців.

 Високопоставлені чиновники США радять Україні відкласти початок великого наступу проти російських військ, доки не буде надіслано останні постачання американської зброї та не буде проведено навчання, заявив у п’ятницю високопоставлений чиновник адміністрації Байдена.

Посадовець, розмовляючи з невеликою групою журналістів на умовах анонімності, сказав, що Сполучені Штати твердо дотримуються свого рішення не надавати танки Abrams Україні в цей час, на тлі суперечки з Німеччиною щодо танків.

Переговори США з Україною щодо будь-якого контрнаступу відбувалися в контексті забезпечення того, щоб українці приділяли достатньо часу спочатку навчанню з найновішої зброї, наданої Сполученими Штатами, сказав чиновник.

Сполучені Штати в четвер оголосили, що надішлють Україні сотні бронетехніки для використання в бойових діях.

Погана зимова погода заважає бойовим діям на передовій, хоча різке похолодання, яке замерзає та зміцнює землю, може відкрити шлях для будь-якої сторони розпочати наступ важкої техніки, сказав Сергій Гайдай, губернатор Луганської області України.

Посадовець сказав, що Сполучені Штати на даному етапі не планують відправляти танки Abrams в Україну, оскільки вони дорогі та складні в обслуговуванні.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у п’ятницю заперечив , що Берлін в односторонньому порядку блокував постачання основних бойових танків Leopard в Україну, але заявив, що уряд готовий швидко їх відправити, якщо союзники досягнуть консенсусу.

Поділитись