США виділять 89 мільйонів доларів на розмінування України

США виділять 89 мільйонів доларів на розмінування України

Уряд США виділить $89 млн Україні для знешкодження мін і боєприпасів, що не розірвалися, що залишаються на території країни в результаті вторгнення Росії.

Про це пише Bloomberg із посиланням на представника Держдепартаменту. Кошти надішлють неурядовим організаціям та організаціям для підтримки створення 100 груп із розмінування для посилення існуючих зусиль України, за словами чиновника, який говорив на умовах анонімності перед оголошенням відомства.

За оцінками уряду України, нерозмінованими залишаються 160 тисяч квадратних кілометрів території країни. Понад 5 млн мирних жителів живуть у небезпечних зонах або поряд із ним.

Знешкодження боєприпасів, що не розірвалися, проводитиметься в районах, що знаходяться під контролем українського уряду, повідомив представник американської влади.

Представник Держдепартаменту навів кілька повідомлень про те, що російські сили явно мінували транспортні засоби та об’єкти для вбивства цивільних. Серед них — передбачуване розміщення гранати у піаніно 10-річної дівчинки у Бучі у передмісті Києва. Її батьки зв’язалися з владою, коли інструмент не грав належним чином.

За даними міністерства оборони, пакет військової допомоги США, анонсований у понеділок, включає протипіхотні боєприпаси Claymore. Представник Держдепартаменту заявив, що ці системи налаштовані таким чином, що для підриву потрібна дія солдата, тому їх не слід класифікувати як протипіхотні наземні міни.

Поділитись