США, Росія та Україна ведуть таємні мирні переговори – Сеймур Херш

США, Росія та Україна ведуть таємні мирні переговори – Сеймур Херш

Американський журналіст Сеймур Херш стверджує з посиланням на анонімних чиновників США, що Росія та Україна нібито ведуть таємні мирні переговори по лінії Герасимів-Залужний, незважаючи на заперечення Зеленського.

У статті на платформі Substack Херш написав, що нібито обговорюється питання можливої фіксації кордонів по нинішній лінії фронту із збереженням за РФ Криму та захоплених територій «ДНР», «ЛНР», Херсонської та Запорізьких областей, в обмін розглядається варіант, за якого Україна може вступити в НАТО, але з зобов’язанням, що альянс не розміщуватиме там війська та наступальні озброєння.

«Американський чиновник повідомив, що Зеленському дали зрозуміти, що не йому, а “військовим вирішувати цю проблему, і переговори продовжаться з вами чи без вас», – написав Херш.

Зазначимо, що Україна, країни Заходу та Росія спростовують, що йдуть чи готуються будь-які переговори щодо припинення війни.

Херш – відомий американський журналіст. Минулого року він опублікував своє розслідування щодо підриву «Північних потоків», згідно з яким його організувала влада США. У Вашингтоні таку версію офіційно спростували. На Заході після цього Херша звинувачували у конспірології та у роботі на Росію.

Поділитись