США пригрозили Росії Ембарго як Кубі та Північній Кореї

США пригрозили Росії Ембарго як Кубі та Північній Кореї

Росія може потрапляти до списку країн, на які поширюються найбільш жорсткі експортні санкції, якщо вона вирішить вторгнутися в Україну.

В даний час у цьому списку в цьому списку в цьому списку є Куба, Сирія, Іран та КНДР. Про це повідомлялося Reuters і Associated Press.

Як пише Reuters, обмеження можуть бути накладені на товари, виготовлені в Сполучених Штатах та поставляються до Росії, а також деякі іноземні товари, створені під юрисдикцією держав. Згідно з АП, серед тих, хто вважається заборонами експорту товарів – електроніки, програмного забезпечення та пов’язаних з ними технологій.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, санкції не будуть введені “від малого до великих”, замість того, щоб Вашингтон має намір розпочати негайно з жорсткими заходами та підтримувати їх. За словами американських чиновників, ці заходи серйозно вплинуть на російську економіку, включаючи сектор фінансів та секторів, що критично критично для Кремля.

Раніше Bloomberg повідомив, що список компонентів, заборонених для експорту з США, може бути дуже широким: від авіоніки та інструментів для смартфонів, ігрових консолей та телевізорів.

Поділитись