Великобританія пригрозила Росії санкціями у разі вторгнення в Україну

Великобританія пригрозила Росії санкціями у разі вторгнення в Україну

Великобританія попередила Росію, що разом із західними партнерами розробляє серйозні санкції проти фінсектора РФ, якщо вона вторгнеться в Україну.

Про це заявила глава британського МЗС Ліз Трасс, повідомляє Reuters.

«Ми не погодимося з кампанією, яку Росія веде, щоб скинути своїх демократичних сусідів. Вони неправдиво представили Україну як загрозу, щоб виправдати свою агресивну позицію. Росія тут агресор. НАТО завжди було оборонним союзом», – сказала Трасс.

За її словами, будь-яке подальше військове вторгнення на Україну з боку Росії спричинить «величезні наслідки, включаючи скоординовані санкції, які завдадуть серйозної шкоди інтересам та економіці Росії».

“Великобританія працює з нашими партнерами над цими санкціями, включаючи заходи, націлені на російський фінансовий сектор та приватних осіб”, – додала Трасс.

Міністр зазначила, що відвідає Київ уже наприкінці січня, і що ситуація наближається до вирішального моменту.

“Життєво важливо, щоб НАТО об’єднався у протидії загрозливій поведінці Росії”, – вважає Трасс.

Глава МЗС наголосила, що Великобританія виступала проти будівництва газопроводу «Північний потік — 2» дном Балтійського моря.

«Європа має зменшити свою залежність від російського газу. Великобританія, як і раніше, виступає проти „Північного потоку — 2“, і я працюю з союзниками та партнерами, щоб наголосити на стратегічних ризиках цього проекту», — резюмувала міністр.

Поділитись