США пообіцяли надати Україні новий тип високоточних планувальних бомб

США пообіцяли надати Україні новий тип високоточних планувальних бомб

Щоб відповідати російським бомбардуванням КАБами, Україні потрібно 2900 додаткових планувальних бомб на місяць.

Про це пише військовий оглядач Девід Акс у статті для The Telegraph.

Автор нагадав, що нещодавно США пообіцяли надати Україні новий тип високоточних планувальних бомб – Joint Standoff Weapons (JSOW). І після відповідних поставок в арсеналі Києва буде чотири різні типи плануючих бомб. Однак, як стверджує Акс, не різноманітність бомб – проблема для України, а їхня недостатня кількість.

«Кілька сотень бомб – це не так вже й багато за мірками російсько-української війни. З моменту введення в експлуатацію грубих плануючих бомб КАБ торік російські війська постійно скидали по сотні штук щодня вздовж усієї лінії фронту», – йдеться в публікації.

І, за словами оглядача, навіть якби США віддали всі свої JSOW, і Україна почала скидати по 3000 бомб на місяць, бомбардування закінчилися б за кілька місяців, виснаживши запаси.

«Реалістично, незрозуміло, що Україна може зробити, щоб відповідати російським повітряним бомбардуванням… Можливо, Україна або її союзники повинні взяти приклад з Росії, взявши запаси старих, тупих бомб і прив’язавши до них швидко і брудно зроблені високоточні планувальні комплекти», – припустив Акс.

Поділитись