США почали вимагати, аби російські дипломати залишили країну

США почали вимагати, аби російські дипломати залишили країну

Вашингтон спотворює факти щодо вимоги до російських дипломатів залишити країну, повідомляє ЗМІ з посиланням на посла Росії у США Анатолія Антонова.

За його словами, йдеться про фактичне їхнє видворення. Так на вимогу Держдепартаменту США 27 російських дипломатичних працівників, термін перебування якого обмежений американським зовнішньополітичним відомством, повинні будуть залишити країну 30 січня 2022 року. Як повідомила офіційний представник Держдепу Джаліна Портер, Вашингтон, обмежуючи термін перебування дипломатів із Росії трьома роками, прагне «великого паритету». За її словами, спочатку такий термін встановив МЗС Росії.

Антонов заявив, що в держдепартаменті «хитрують», щоб ввести в оману місцеву та світову громадськість, навмисно спотворюючи факти. «Справа з точністю до навпаки», — заявив російський посол.

Як зазначив дипломат, саме Держдеп США у грудні минулого року в односторонньому порядку встановив трирічний ліміт тривалих відряджень російських співробітників посольства у Вашингтоні та генеральних консульств Росії у Нью-Йорку та Х’юстоні.

Портер підкреслила, що від’їзд додому дипломатів РФ не є висилкою, йдеться лише про закінчення терміну перебування на американській території.

Поділитись