Спікер Верховної Ради України назвав умову обміну Медведчука

Спікер Верховної Ради України назвав умову обміну Медведчука

Спікер Верховної ради України Руслан Стефанчук назвав допустимим “обмін” Віктора Медведчука з точки зору закону, якщо буде доведено російське громадянство політика.


Раніше президент України Володимир Зеленський в ефірі телеканалу ICTV заявив, що розглянув би можливість обміну Медведчука, якби у того було громадянство РФ. Сам Медведчук заявив, що ідея можливого “обміну” його не цікавить, і вважає, що Зеленський, розмірковуючи про це, продемонстрував, “в яку правову і моральну прірву впала Україна”.

“Було сказано, що в разі, якщо у нього буде виявлено російське громадянство, тоді це питання (обмін – ред.) може бути розглянутий. Давайте дочекаємося, чи є докази наявності у цього депутата громадянства РФ, після цього потрібно приймати рішення в межах, передбачених законом України. Якщо такі обмінні операції можуть проводитися, і вони будуть підтверджені стороною обміну, тоді потрібно приймати рішення”, – сказав спікер на брифінгу в понеділок, коментуючи можливість обміну Медведчука.

Українські правоохоронці 8 жовтня оголосили Медведчуку нову підозу в зраді і сприянні тероризму. Глава Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що Медведчук у 2014 році організував поставки вугілля з непідконтрольної Києву території Донбасу в змові з вищим керівництвом України. Суд прийняв рішення про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до 7 грудня.

Проти Медведчука в Україні заведено ще одну справу – політика і його соратника по політсилі Тараса Козака підозрюють в зраді і розкраданні національних ресурсів в Криму. Київський суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт і зобов’язав його носити електронний браслет до 31 жовтня. Лідер партії підозри на свою адресу відкидає, пов’язуючи їх з політичним переслідуванням.

Поділитись