У Києві оцінили реакцію німців на статтю Медведєва

У Києві оцінили реакцію німців на статтю Медведєва

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов назвав статтю колишнього президента Росії Дмитра Медведєва “викликом для всієї Європи”.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Хотів би звернутися до пана Медведєва … Мене дивує відсутність реакції німців. Після такої заяви я б вважав, що німці, принаймні на офіційному рівні, повинні зробити певні заяви”, – сказав Данилов.

Він додав, що зміст статті виходить за рамки здорового глузду, а “коли мова йде дослівно про нацистську Німеччину, про СС, це виклик не тільки для нашої країни. Це виклик для всієї Європи”.

Раніше Медведєв написав статтю про російсько-українські взаємини “Чому безглузді контакти з нинішнім українським керівництвом”. На думку автора, Україна знаходиться на стадії пошуку своєї ідентичності і особливого шляху, “пишучи свою окрему історію”.

У той же час він вважає, що особи з нинішнього українського уряду при цьому не мають ніякої стійкої самоідентифікації. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк назвав статтю Медведєва “недоречною і неактуальною”. На його думку, стаття мала “образливу тональність”.

Поділитись