Зеленський оцінив ймовірність обміну Медведчука в Росію

Зеленський оцінив ймовірність обміну Медведчука в Росію

Президент України Володимир Зеленський допустив можливість обміну з Росією Віктора Медведчука.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

Зеленський на запитання ведучого про те, чи надходили пропозиції від Москви залишити Медведчука в спокої, відповів: «Прямих речей не було». Президент підкреслив, що глава політради ОТЗЖ є громадянином України і до нього застосовується українське законодавство. При цьому, за його словами, він би з задоволенням скористався можливістю видати політика, якби у Медведчука було російське громадянство.

Український лідер додав, що в такому випадку навіть натяку з боку Москви про його наявності вистачило б, щоб обміняти політика на «справжніх героїв і громадян України, які перебувають не на Україні».

Нові звинувачення у справі про державну зраду і сприяння тероризму були пред’явлені Медведчуку, який перебуває під домашнім арештом з середини травня, 8 жовтня. Його арешт був продовжений до 7 грудня 2021 року. Як вважає прокуратура, після початку війни в Донбасі Україна на тлі гострої енергетичної кризи вирішила закуповувати вугілля в ПАР, однак Москва прагнула перешкодити реалізації цих контрактів з метою не допустити «посилення енергетичної незалежності Києва».

Поділитись