В Італії відновляться протести проти «зелених паспортів»

В Італії відновляться протести проти «зелених паспортів»

Цю ініціативу уряду, яка на думку влади, допоможе в боротьбі з ковідом, різко критикують.

Страйкувати мають намір далекобійники і портові робітники. Їх акції можуть паралізувати транспортну діяльність в Італії. Не виключено, що до протестів приєднаються робітники, зайняті в інших галузях.

Приводом для масового невдоволення стали так звані «зелені паспорти» або електронні сертифікати вакцинації від ковіда. Документ підтверджує, що його власник щеплений, у нього сформований імунітет після перенесеного захворювання або тест на ковід виявився негативним. Пропуску необхідні для тих, хто зайнятий як у державному, так і приватному секторі економіки.

Вчора близько 300 робочих заблокували вхід в порт Генуї, сотні людей протестували в порту Трієста на північному заході Італії. Демонстранти обіцяли страйкувати безстроково, незважаючи на пропозиції зробити безкоштовні тести на можливу наявність коронавірусу.

Маніфестація пройшла і в Римі. Акції обіцяють продовжувати, поки уряд Італії не скасує вимогу про щоденну перевірку сертифікатів вакцинації, без яких працювати люди не зможуть. Прохід без зелених паспортів загрожує штрафом до півтори тисячі євро.

В уряді Маріо Драгі наполягають на тому, що «зелені паспорти» допоможуть уникнути введення загальнонаціонального локдауну.

Поділитись