Спека в Європі наробила лиха – в Італії померло троє людей, а Францію та Іспанію нищать пожежі

Спека в Європі наробила лиха – в Італії померло троє людей, а Францію та Іспанію нищать пожежі

Європа б’є температурні рекорди – лісові пожежі та відключення електроенергії перешкоджають європейцям жити.

У регіоні Гар, де найвища рекордна температура Франції була зареєстрована в п’ятницю на рівні 45,9 градусів за Цельсієм, десятки пожеж спалили близько 600 гектарів землі і знищили кілька будинків і транспортних засобів.

Більше 700 пожежників і 10 літаків були мобілізовані для боротьби з цими пожежами, деякі з яких призвели до тимчасового закриття ділянок автомагістралей. Кілька пожежників постраждали.

Британія може побачити свій самий жаркий день року сьогодні, коли температура очікується до 35 градусів.

По всій Іспанії було прогнозовано незвичайно високі температури вище 43 градусів. Сорок з 50 регіонів країни перебувають в надзвичайно небезпечних погодних умовах. У північно-східному місті Жирона температура досягла рекордно високого рівня в 43,9 градуси в п’ятницю. Пожежникам вдалося утримати 90% лісових пожеж, що бушували на 60 кв. км у провінції Таррагона. Дві інші лісові пожежі в центральному регіоні Толедо все ще горять.

Внаслідок спеки в центральній і північній Італії загинули щонайменше три людини, у той час як у лікарнях Мілана зросла кількість пацієнтів на 35% внаслідок надзвичайних ситуацій.

Поділитись