Союзники Орбана ведуть у США перемовини про припинення допомоги Україні

Союзники Орбана ведуть у США перемовини про припинення допомоги Україні

Союзники прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана проведуть закриту зустріч із республіканцями у Вашингтоні, щоб домогтися припинення американської військової підтримки України.

Про це пише The Guardian.

За даними газети, члени Угорського інституту міжнародних відносин та співробітники посольства Угорщини у Вашингтоні у понеділок розпочнуть дводенний захід, організований консервативним аналітичним центром Heritage Foundation.

Першого дня відбудуться виступи про війну в Україні та культурні війни, а другого — закриті переговори, на які запрошені члени Конгресу від Республіканської партії.

Дипломатичне джерело, близьке до посольства Угорщини, повідомило, що «Орбан упевнений, що допомога Україні не пройде через Конгрес». Саме тому він намагається заблокувати допомогу з боку ЄС.

За словами старшого наукового співробітника аналітичного центру Американського інституту підприємництва у Вашингтоні Далібора Рохача, «угорське посольство в окрузі Колумбія останнім часом поводиться дуже активно, намагаючись відновити зв’язки з республіканцями і зміцнити їх там, де це необхідно». Але, за словами Рохача, незважаючи на добрі відносини дипломатів із деякими республіканцями, малоймовірно, що Орбан матиме якісь важелі впливу на американське фінансування України.

Поділитись