Скубченко: ситуація з газом в Україні – результат Євромайдану

Скубченко: ситуація з газом в Україні – результат Євромайдану

Україна – в європейських аутсайдерах за рівнем доступності газу для населення: цей параметр визначається співвідношенням доходів громадян і ціною на енергоносії.

Українці можуть собі дозволити лише тисячу кубометрів. Їх випереджають навіть молдавани та боснійці, яким середньомісячна зарплата дозволяє придбати близько півтори тисячі кубометрів газу.

Таке тяжке становище – прямий наслідок євромайдану, вважає глава Житлового союзу України Олександр Скубченко. За словами експерта, Україна могла б самостійно забезпечити себе газом, однак цьому заважають сірі схеми і махінації, за допомогою яких українська влада наживається на своєму населенні.

Олександр Скубченко, громадський діяч, блогер, глава Житлового союзу України:

“Ціна на газ – це перемога Майдану, прямий наслідок перемоги Майдану. Трійка аутсайдерів – це Україна, Молдова і Боснія і Герцеговина. Але єдина з цих аутсайдерів – це Україна, країна, яка видобуває свій власний газ. Якщо ми подивимося, скільки у нас споживає населення і скільки газу необхідно для паливно-енергетичного комплексу в опалювальний період, то це 15 мільярдів кубів. Державна видобуток – це 16 мільярдів газу. Тобто повністю покриває всі внутрішні витрати на населення та опалення. Але нам газ, який видобуває держава в Харківській і Полтавській області, продають за ціною, як ніби вони цей газ купили на біржі в Амстердамі, та ще й оплатили транспортування цього газу з Голландії в Україну, розумієте, в чому сенс”.

Поділитись