Віктор Суслов: тепер Німеччина отримуватиме прибуток від транзиту газу, а не ми

Віктор Суслов: тепер Німеччина отримуватиме прибуток від транзиту газу, а не ми

Київ не зміг протистояти будівництву газопроводу «Північний потік – 2» тому, що нинішня влада не може грамотно вибудовувати політику щодо збереження транзиту.

Таку думку в ефірі українського телебачення висловив екс-міністр економіки країни Віктор Суслов.

Він нагадав, що будівництво газопроводу фінансують, в тому числі, європейські компанії. «Німеччина, природно, зацікавлена ​​в добудові “Північного потоку – 2”, тим більше, що це перетворює її в центр розподілу газу в Європі», – підкреслив Суслов.

«А забирають всі ці функції в України», – нагадав він.

«Весь час наша влада робила якісь гучні заяви ні про що. Погрожували, що нам допоможе Захід, що Америка не дасть добудувати потік – 2. Зеленський розповідав, що Німеччині цей газопровід не вигідний, а Берлін слухав-слухав, та й створив всі необхідні умови для його добудови.

І все. А тепер Німеччина тепер буде отримувати значну частину доходів від транзиту газу, ті гроші, які раніше отримувала Україна», – уклав екс-міністр.

Суслов займав пост міністра економіки в 1997-98 рр. при президенті Кучмі. Це була сама зоря так звані газові війни, які почалися в 1992 році, майже відразу ж після розпаду СРСР.

Саме наприкінці 1997 року на базі «Укргазпрому» і «Укрнафти» уряд України (в яке тоді якраз і входив Суслов) створило холдинг «Нафтогаз України».

Поділитись