Сі Цзіньпін попередив Байдена про «червону лінію»

Сі Цзіньпін попередив Байдена про «червону лінію»

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом США в індонезійському Балі назвав тайванське питання червоною лінією у відносинах Пекіна та Вашингтона, яку, за його словами, не можна перетинати.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Китаю.

“Тайванське питання – серцевина корінних інтересів КНР, основа політичного фундаменту китайсько-американських відносин, перша червона лінія, яку не можна перетинати”, – зазначив китайський лідер.

Також глава Китаю зазначив, що Пекін та Вашингтон мають вибудовувати двосторонні відносини з опорою на історичну базу. На його думку, особисті зустрічі є важливими для розвитку двосторонніх відносин. Сі Цзіньпін вважає, що формат відеоконференцій та телефонних переговорів не зможе замінити пряме спілкування.

Крім того, Сі Цзіньпін під час зустрічі з Джо Байденом назвав умови, які необхідно виконати міжнародній спільноті для врегулювання конфлікту в Україні. Лідер КНР наголосив, що під час вирішення української кризи необхідно «уникнути прямого конфлікту між глобальними державами».

Поділитись