Швейцарія створить газовий резерв через скорочення поставок із Росії

Швейцарія створить газовий резерв через скорочення поставок із Росії

Скорочення поставок російського газу вплине на Швейцарію, влада країни веде роботу зі створення газового резерву, заявили в Асоціації швейцарської газової промисловості.


“Газпром” у понеділок повідомив, що зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens на компресорній станції “Портова”, внаслідок чого постачання по “Північному потоку” з 27 липня буде не більше 33 мільйонів кубометрів на добу, тобто не більше 20% потужності магістралі.

“Швейцарія закуповує газ на торгових майданчиках у Німеччині, Франції, Нідерландах та Італії. На Швейцарію також побічно впливає скорочення потужностей “Північного потоку”, оскільки до Європи надходить менше газу”, – повідомили в Асоціації.

Там додали, що якщо європейські газосховища не зможуть заповнитись у заплановані терміни, це збільшить ризик дефіциту газу взимку, що також вплине на Швейцарію.

“За дорученням уряду швейцарська газова промисловість створює в сусідніх країнах резерв газу на зиму. Газова промисловість впевнена, що цілі, поставлені федеральним урядом, можуть бути досягнуті”, – зазначили в галузевій асоціації.

Поділитись