Шістьох росіян запідозрили у вибухах на складах в Болгарії

Шістьох росіян запідозрили у вибухах на складах в Болгарії

Шістьох росіян підозрюють у вибухах на заводах і військових складах в Болгарії, трьох з них звинуватили в замаху на бізнесмена Еміліана Гебрева, повідомляє Болгарське національне телебачення (БНТ) з посиланням на прокуратуру.

За десять років на складах і підприємствах знешкодження вибухових речовин і виробництва зброї і боєприпасів сталося кілька вибухів. У чотирьох з цих справ слідчі знайшли схожість, повідомила прес-секретар головного прокурора Сійка Мілева.

Зокрема, на деяких складах, зберігалася зброя для Грузії і України.

Спочатку в причетності до інцидентів на збройових складах Москву звинуватила Прага. Чеська влада заявила, що російські спецслужби організували вибух на складі боєприпасів під Врбетіце в 2014 році, і вислали співробітників посольства в Празі. Це спровокувало відповідні дії з боку Росії, що згодом вилилося в дипломатичний скандал. При цьому в Москві назвали звинувачення Праги “маразматичним парадом”.

При цьому президент Чехії Мілош Земан заявив, що контррозвідка протягом шести років нічого не повідомляла йому про підозри на адресу Москви. У числі можливих причин інциденту він назвав недбалість співробітників і “гру зарубіжних спецслужб”.

Поділитись